نقش منابع و محصولات دریایی در مراقبت از لطافت و زیبایی پوست

برای ارزیابی این پست کلیک کنید!
[تعداد کل:۲]

نقش منابع و محصولات دریایی در مراقبت ازلطافت و زیبایی پوست

تاریخچه‌ی لوازم آرایشی دریایی

۷۰ درصد از سیاره‌ی زمین را آب تشکیل می‌دهد، بنابراین تعجبی ندارد که تولیدکنندگان به دنبال منابع جدیدی از مواد در اقیانوس‌ها و منابع آب شیرین هستند. اقیانوس‌ها بیشترین فعالیت‌های بیولوژیکی سیاره‌ی ما را در خود دارند. اقیانوس مادر حیات است و این اعتقاد وجود دارد که بیشترین گونه‌های ماقبل تاریخ از «سوپ بنیادین[۱]» نشات گرفته‌اند و محل زندگی تعداد زیادی از ارگانیسم‌های دریایی گوناگون است که در فیزیولوژی و سازگاریشان با هم تفاوت دارند. ارگانیسم‌های دریایی بخش حیرت‌انگیزی از جمعیت اقیانوس را تشکیل می‌دهند که نقش قابل توجهی در محافظتی دارند که لوازم آرایشی و مولکول‌های دارویی با تکه‌های کامل بیولوژیکی فراهم می‌کنند. در چشم‌انداز حساس فعلی، محققین بر نسل جدیدی از لوازم آرایشی با فناوری پیشرفته تمرکز دارند که از مواد نشات گرفته از اقیانوس استفاده می‌کنند. مواد زیست فعال به دست آمده از منابع دریایی به عنوان عوامل طبیعی مراقبت از پوست نقش‌های مفید بسیاری را ایفا می‌کنند و می‌توان از این خواص در بهبود لوازم آرایشی جدید و نیز نوتریکازمتیکس[۲] (به دست آمده از جلبک دریایی خوراکی و جانوران دریایی خوراکی) استفاده کرد. این ترکیب بر مواد موثره‌ی لوازم آرایشی به دست آمده از دریا تمرکز دارد و تاثیرات مفیدی بر سلامت پوست انسان را نشان می‌دهد. به تازگی، تحقیقات زیادی درباره‌ی جنبه‌های کلی ساختارهای شیمیایی، خواص فیزیکی و بیوشیمیایی و کاربردهای بیوتکنولوژیکی مواد زیست فعال به دست آمده از ارگانیسم‌های دریایی انجام شده است. در این مقاله، درباره‌ی پیشرفت‌های اخیر در کاربردهای بیوتکنولوژیکی مواد زیست فعال به دست آمده از ارگانیسم‌های دریایی به عنوان لوازم آرایشی بحث می‌کنیم.

 

برخی مواد موثره از منابع دریایی استفاده شده در لوازم آرایشی عبارت‌اند از:

  1. ۱. اسفنج‌های دریایی
  2. ۲. جلبک دریایی
  3. ۳. کوسه‌ماهی
  4. ۴. لاک‌پشت‌های دریایی
  5. ۵. مرجان
  6. ۶. عروس دریایی
  7. ۷. هیدرا
  8. ۸. فیتوپلانکتون
  9. ۹. رازیانه آبی و …

اسفنج‌های دریایی: اسفنج دریایی یک منبع تجدیدپذیر طبیعی است. اسفنج‌های دریایی قدرت جذب بالایی دارند، چرم گران‌قیمتی از آن‌ها تولید می‌شود، بافت نرمی دارند و مناسب برای حساس‌ترین پوست‌ها هستند. اسفنج‌های طبیعی قوی‌تر هستند و به دلیل مقاومت بیشتر در برابر سایش، دوام بیشتری نسبت به اسفنج‌های مصنوعی دارند.

اسفنج‌های دریایی طبیعی در واقع دارای آنزیم‌هایی هستند که مانع رشد قارچ، کپک و باکتری می‌شود. به علاوه، اسفنج‌های دریایی طبیعی برای حمام و شستشو بسیار عالی هستند، زیرا خیس می‌خورند و آب بیشتری را جذب می‌کنند. در کل، از اسفنج‌ها برای تمیز کردن بدن و صورت استفاده می‌شود و معمولا برای تمیز کردن پوست حساس کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آن‌ها به عنوان ترکیب سفیدکننده‌ی پوست نیز استفاده می‌شود.

نقش منابع و محصولات دریایی در مراقبت ازلطافت و زیبایی پوست

شکل ۱- نمونه ای از اسفنج دریایی

جلبک دریایی: جلبک دریایی با نام‌های جلبک قهوه‌ای، جلبک قرمز، گاوآب، کلپ، جلبک، کونبو، اسپاگتی دریایی، واکامه، نوری، دالس، کاهوی دریایی، علف دریایی، کاراگینان و خزه ایرلندی نیز شناخته می‌شود. چندین قرن است که از جلبک در حمام، محصولات مراقبت از پوست و بدن برای بهبود گردش خون و متعادل ساختن سطح طبیعی رطوبت استفاده شده است. این می‌تواند به تثبیت بافت و رنگ پوست و کاهش ایجاد سلولیت کمک کند. در طول تاریخ، جلبک دریایی برای خواص سم‌زدایی و کمک به ترمیم پوست مورد استفاده قرار گرفته است. جلبک دریایی سرشار از نمک‌های معدنی، آمینواسیدها و ویتامین‌های A، C، B1، B12، E، K و D است. اجزای لیپید، پروتئین، معدنی و ویتامین به راحتی جذب می‌شوند و درمانی برای تقویت پوست و رطوبت‌رسانی فراوان ارائه می‌کنند. کاربرد اصلی عصاره جلبک دریایی مراقبت از بدن و پوست است. جلبک دریایی به عنوان محافظ سلامت پوست، سفیدکننده پوست، ضد آکنه و ضد پیری عمل می‌کند. جلبک دریایی می‌تواند بازسازی سلول‌های پوستی صدمه دیده را تحریک کند. جلبک دریایی می‌تواند مسمومیت را رفع و پوست را پاکسازی، محکم و آبرسانی کند.

کوسه‌ماهی: روغن کبد کوسه‌ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و اسکوآلن است که در بسیاری از محصولات از جمله مرطوب‌کننده‌ها، دئودورانت‌ها، لوسیون حمام آفتاب، نرم‌کننده‌ی لب، رژ لب، عطرها، شامپو‌ها و دیگر لوازم آرایشی یافت می‌شود. بسیاری از برندهای تجاری مرطوب‌کننده‌ها، ضد آفتاب‌ها، رژ لب و لوازم آرایشی چشم شامل ترکیبی از روغن کبد کوسه معروف به اسکوآلن هستند. این ترکیب ارگانیک روغنی (به همراه اسکوآلن، یک مشتق) به دلیل خواص مرطوب‌کنندگی‌اش، ترکیب مورد علاقه‌ی بسیاری از محصولات زیبایی است.

لاک‌پشت‌های دریایی: این اعتقاد وجود دارد که روغن لاک‌پشت به مدت زیادی توسط ساکنان اصلی قاره آمریکا جهت محافظت از پوست مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ این روغن تا دهه‌ی ۱۹۳۰ چندان به کرم‌های محافظت از پوست غربی راه پیدا نکرد. به نظر می‌رسد این کار ابتدا در اروپا شروع شد و از تحقیقات آلمانی و فرانسوی مشابه درباره استفاده از عصاره‌ها و سرم‌های حیوانی برگرفته شد – اروتراپی/ارگانوتراپی – که منجر به معرفی هورمون‌ها و دیگر عصاره‌های بافتی در کرم‌های پوست شد. روغن لاک‌پشت عمدتا از گرم کردن چربی به دست می‌آید و از آن در آماده سازی لوازم آرایشی استفاده می‌شود که سرشار از ویتامین E هستند. در انگلستان از آن در آماده‌سازی لوازم آرایشی و بهداشتی مثل صابون‌های حمام، لوسیون‌ها، کرم‌های پوست، کرم‌های ناخن و… استفاده می‌کنند.

مرجان: از پودر مرجان در محصولات آرایشی متعددی استفاده شده است و خواص آن بسیار تبلیغ شده‌اند. از آن برای اسکراب پوست و تامین مواد معدنی کم‌نیاز استفاده می‌شود. چشم‌انداز استفاده از پودر فسیل مرجان به عنوان مواد پایدار جدید برای کاربردهای آرایشی با ویژگی‌های فیزیکی، شیمیایی و بافتی و نیز محتوای مواد معدنی کم‌نیاز آن تقویت می‌شود. مرجان از نظر شیمیایی ماده خالصی است که بیشتر از کلسیم کربنات تشکیل شده است. ولی این پودر مرجان دریایی طبیعی می‌تواند شامل ۷۴ ماده معنوی کم‌نیاز دیگر در غیاب فلزات سنگین باشد. از این پودر مرجان برای محافظت در برابر اشعه‌ی فرابنفش استفاده می‌شود و به عنوان آنتی‌اکسیدان، ضد پیری و ضد آکنه عمل می‌کند. از آن برای نرمی پوست، آماده‌سازی رژ لب‌ها، پودر‌ها و دئودورانت‌ها استفاده می‌شود.

 

عروس دریایی: مخاط تولید شده توسط عروس دریایی سرشار از ترکیبی است که برای برخی لوازم آرایشی و داروها بسیار مهم است. طبق گفته Cosmetic Design، صنعت لوازم آرایشی می‌تواند دست به کار شود و با استفاده از عروس دریایی در تولید محصولات زیبایی ضد پیری به افزایش روغن ماهی کمک کند. عروس دریایی دارای خواص ضد پیری است. دانشمندان سلول‌های عروس دریایی درون پپتید، جوفوکسو را تکثیر و با کرم‌های محافظت از پوست ترکیب کردند؛ کار آن درمان و جلوگیری از صدمه به DNA است و سلول‌های پوستی ما را تحریک می‌کند تا دوباره جوان و احیا شوند.

هیدرا: هیدرا عمدتا دارای یک ماده ژل‌مانند است که در تمام محصولات دارای آنتی اکسیدان و پروتین مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور عمده از هیدرا در تولید رژ لب، برق لب و بسیاری از محصولات مرتبط به لب استفاده می‌شود.

به علاوه از آن برای تمیز کردن پوست، پاک کردن آرایش بدون هیچ گونه عوارض و نیز به عنوان مرطوب کننده استفاده می‌شود. حاوی ویتامین C و E است که از آنها در لوسیون‌های ضد آفتاب برای محافظت در برابر اشعه فرابنفش و در کرم‌های مرطوب کننده استفاده می‌شود. سرشار از روغن زیتون با خواص نرم کنندگی است.

 

 

فیتوپلانکتون: عصاره فیتوپلانکتون که سرشار از لیپیدها و اسیدهای چرب امگا ۳ است، سلول‌ها را تحریک به تولید سربروزیدها، تقویت انسجام سلولی و بازسازی سد محافظتی پوست می‌کند. عموما از آن برای تونر پوست، سفید کردن پوست، ضد چروکی و ضد پیری استفاده می‌شود.

رازیانه دریایی: رازیانه دریایی حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین‌های ضد پیری (ویتامین A، C، و E) است، به بیان دیگر ثابت شده است که از چروک و عوامل استرس‌زای پوست به خاطر زندگی مدرن (مثل نور فرابنفش، الکل و دود سیگار) جلوگیری می‌کند. همچنین دارای کلروژنیک اسید است که آنتی اکسیدان تاثیرگذاری است و این گیاه‌های لطیف کنار دریا را به محافظی قوی برای پوست تبدیل می‌کند. سلول‌های بنیادین قدرتمند نیز احیای کراتین را در پوست شما تنظیم می‌کنند که منجر به بهبود رنگ پوست می‌شود.

[۱] Primordial soup

[۲] Nutricosmetics

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو اصلی